Maraton & Mania ...

... så kan helgen sammanfattas!

MARATON i Sex and the City - jäkla med avsnitt jag har sett, morgon som kväll.

MARATON
i tentarättning - usch och fy så segt det kan vara, 40 more to go. Vet i alla fall vad jag ska göra mellan intagen av sill och risalamalta på julafton - rätta tentor! Tentarättning borde duga gott för matsmältningen, eller?

MARATON
i julklappsinslagning - ja, inte mina egna gåvor (för det har jag inte inhandlat några ännu). Nej, Gallerixkunders stora och små fyrkantiga paket, så skoj så.

MANIA i fikonätning - tar jag en är det kört, hela paketet ryker fort. Tur det är säsong för dem nu för tiden, kan inhandlas förmånligt på ICA. Lite jäst mage får man leva med ...

MANIA
i att dricka glögg - vad är det med mig och julgodsaker? Här snackar vi muggar med glögg, hälften fyllda med russin och mandel. Vad hände med "lagom" mycket glögg, det vill säga en liten söt julkopp med två teskedar glögg, ett halvt russin och en mandel? En sak är säker - det så ultrasvenska ordet "lagom" existerar inte i mitt ordförråd.

MANIA i hemvändartankar - på onsdag flyger jag (märk flyger) till Småland Airport på två timmar och landar väl så smått i tandläkarstolen i Rottne, för där ska jag tillbringa eftermiddagen. Spännande.

Plötsligt händer det ...

Visst är väl reklamen för Triss talande!

Mitt syfte med detta inlägg, är inte att göra en semotisk innehållsanalys av reklamen, utan snarare använda mig av one linern. (Är medveten om att jag nu lät som en syftesbeskrivning i en vetenskaplig uppsats, hehe.) 

Plötsligt händer det (1) - min lugg blir äntligen "lagom" lång. Det händer över en natt, si så där två veckor efter besöket hos frisören. Jag vaknar upp, fixar håret som vanligt och upptäcker till min stora glädje att jag inte längre ser nyklippt ut!

Plötsligt händer det (2) - Jag besöker ett uteställe i Sundsvall som kan blanda drinkar som inte bara smakar sprit eller kolsyra! Primero is the new place to be!

Plötsligt händer det (3) - Min och Johannas egenpåhittade drink - Jeltzin Breeze - blandas för första gången på en "riktig" krog här i Sundsvall. Det får vi tacka min kollega David för ... som by the way tyckte den var riktigt god. Jeltzin Breeze - snart på en krog nära dig

Plötsligt händer det (4) - Är det någon mer än jag som missat att det snart är jul? Ett massivt julbord på Grankotten på Norra Berget här i Sundsvall förorsakade denna något förvirrande insikt. Någonstans mellan intaget av en si så där 14 olika sillsorter och 30 olika efterrättspajer, gick det upp ett ljus - Julen är här ... men den lyser med allt annat än frid på jorden ...

Plötsligt händer det (5) - Jag investerar äntligen i en alldeles egen Sex and the City box. All evuntuell rastlöshet (som jag ju ofta lider av) borde vara räddad. Första julklappen är inhandlad - och den är till mig själv!

Vad har plötsligt hänt i era liv? Do tell ...


Veckans ...


aha-upplevelse: Jag börjar äntligen förstå hur political marketing hänger ihop, spännande va? Jaa, faktiskt!

mysigaste: Adventstider. Har tänt första ljuset idag. Ska besöka Sundsvalls julskyltning, för att bl.a. inhandla hembakta lussekatter. 

klumpigaste: Tappade min sminkneccesär i toalettstolen - TVÅ gånger under samma dag. Trodde aldrig jag kunde vara så grov i mun (Per hade blivit stolt över mig)! Vanligt folk hänger tvätt, Emma hänger ögonskuggor.

vuxenpoäng: Har äntligen insett hur smart det är att tina och tillaga två kyckling- eller laxfiléer samtidigt. Den ena äter jag samma dag, den andra hamnar i morgondagens lunchlåda. En enkel ekvation för de flesta, I know, men det gör ont i en smålännings hjärta att se hur flera filéer försvinner på en och samma gång. :)  

goda gärning: Har köpt fem söta änglar av reumatikerförbundet, gjorda av olika sorters pasta (so sweet). 50:- i deras kassa. Genom min längtan efter hembakta lussekatter kommer jag även att gynna någon stackars skolklass som kommit på att det är bättre att sälja mammas lussekatter än fabrikens strumpor!

action: Var och såg nya Bond-filmen igår. Tyckte den var rätt bra faktiskt, antagligen på grund av att den nye Bond inte var så mycket Bond, det vill säga så mycket mansgris, a.k.a Pierce Brosnan. Nye Bond bryr sig inte om hur hans martini görs, han uppfinner en ny drink i stället; Vesper.

push i rätt riktning: Min handledare tycker att jag ska söka bidrag till att få åka på en konferens i political marketing, i Rumänien. Hittade ett stipendium som jag ska söka. Håller en tumme, vill så gärna.

kära återseende: One Tree Hill, som börjar igen, idag.

citat: Det finns knappast någon större besvikelse än den du känner när du med stor glädje i hjärtat kommer till likgiltiga människor.

Trevlig första advent!