just LOVE justin

Det var en gång fyra sofistikerade akademiker, samtliga 25 år och av det kvinnliga könet. Tisdagen den 19 juni lämnade de vid olika tidpunkter sina hem i Växjö (Annie), Sundsvall (Emma), Årsta (Johanna) och Upplands Väsby (Emma).

Mötesplats: Globen
Evenemang: Justin Timberlake


Tre timmar senare ...
Sofistikerade? Snarare förälskade!
Akademiker? Vad är en universitetsexamen jämfört med att få vara Jessica Biel (flickvännen) en timme eller två?
25 år? Pröva snart byxmyndig fjortis!
Kvinnligt kön? Ooh Jaa ...

Konserten var grymt bra, precis så bra som recensionerna säger. Timbaland gjorde ett överlägset gästspel.

Fjortisen i mig Vill ha mer ... don't we just LOVE justin?  :)


Fröken fin i kanten

Jag är en partypingla. Jag kan dricka vin ur ett ölglas. Jag svär högt och ofta. Jag har snattat kinderägg på ICA. Och jag har blivit för full, många gånger. Trots det är jag först och främst tjejen med att-göra-rutor som jag kryssar i allt eftersom de matchar min to-do-lista. Jag är tösen som ställer klockan en söndag á la morgonstund har guld i mun. Föreläsningsanteckningarna som alla ville kopiera, dem hade jag. Klassens almanacka och uppslagsverk - you name it.

Jag ser dessutom så där oskuldsfull ut, så där söt och duktig ni vet ... gaah! Att jag kan shotta tequila kommer som en chock för de flesta. Det var mitt besök hos frisören (som jag klippt mig hos i 3,5 år) igår som föranledde detta blogginlägg. Följande samtal utspelades:

Frisören: Hur vill du klippa dig den här gången? (Jag ändrar alltid frisyr)
Jag: Jag trivdes som vi klippte det sist men kanske kan vi göra det lite argare ...
Frisören: Argare?
Jag: Jaa, lite taggigare, lite stripigare så jag inte ser så himla snäll ut hela tiden.
Frisören: Ok, vad är det för fel på att se snäll ut? Du är väl snäll?
Jag: Joo, men huvudsaken är ju att jag är snäll, men jag är trött på att se snäll ut. Det var ju därför jag klippte lugg. Så jag ser lite mer mystisk ut - du vet, titta under lugg.
Frisören: [skrattar] Var det därför du blev brunett också, så folk ska ta dig på allvar?
Jag: Ja, när du säger det så ... 

Sagt och gjort - min frisör klippte en "argare frisyr", lurade på mig ett vax som fick håret att se ännu "argare" ut och körde mer eller mindre min ekonomi i botten vilket i sin tur gjorde att hela jag såg lite småarg ut när jag lämnade stället.

Väl hemma fortsatte jag nog egentligen vara fröken fin i kanten med en touch av dricka-vin-ur-ölglas-fräckhet. Jag svor nämligen högt över allt som måste fixas inför flytten samtidigt som jag målade mina tånaglar rosa, sweet. Dubbla poäng för dubbla Emmor! 

Det var dagens personlighetsklyfta! 

Sundsvall med omnejd

Lite av en uppföljare till "Förrådet med omnejd" ...

Hade ju päronen på visit för några veckor sedan. En av dagarna begav det sig längs med indalsälven (inåt landet). För oss smålänningar var färden i sig en turistattraktion - berg och djupa dalar och en "stor å" (= älv) som är ytterst sällsynt söderut. Thailändska paviljongen, Döda fallet och Höga kusten bron var dock destinationerna för dagen.

1.
      2.       3.       4.

1. Ska tydligen vara enda thailändska palatset utanför Thailand. Rätt "flådigt" att springa på en massa guld mitt ute i jämtlandsskogarna.
 
2. Mamma med Döda fallet i bakgrunden. På 1800-talet var det massa vatten här men av ett mänskligt misstag tömdes hela Ragundasjön på två timmar. En sann naturkatastrof. 

3. Nice view - ovanligt för platta smålänningar! (Möjligen kan Ekebackens utsikt i Rottne påminna vagt om denna)

4. Höga kusten bron. Vi körde över den två gånger och såg till att äta glass dessutom :)

Skoj liten utflykt! Tre landskap - Medelpad, Jämtland och Ångermanland - på en och samma dag.
 

Go see ...

Tarantinos DEATH PROOF
den sunkigaste, coolaste, sämsta, bästa, splattigaste, smartaste film jag sett

Dialogerna i filmen är helt otroliga - brudsnack på uppkäftig nivå. 
Soundtracket is to die for.
Rullen är repig
(innan jag förstod grejen trodde jag rullen skulle ge upp)

Samtliga i biosalongen satt kvar när eftertexten rullade. Det har jag aldrig varit med om. Tarantino är ett geni.


image52


Death Proof är första filmen ut i projektet Grindhouse där Tarantino (Death Proof) och Rodriguez (Planet Terror) regisserat varsin film som båda är en hyllning till "skräpfilmerna" som visades på speciella biografer i USA på 1970- och 1980-talet. B-filmerna var ovanligt sunkiga och dåligt klippta och platsade inte på de riktiga biograferna. 

Death Proof är en sådan b-film. Tarantino har avsiktligt men på ett otroligt fascinerande sätt skapat dålig handling, splatter och dålig kvalitet.
 
 


Förrådet med omnejd

Äntligen har jag sprungit runt med kameran och fotat en ytterst liten del av mitt vardagliga liv. Att fota Hemköp, sopinkastet och järnvägen kändes av någon konstig anledning överdrivet. Kul hade dock varit om sopgubbarna som praktiskt taget lever utanför mitt fönster hade funnits med på bild. 

1.
   2.     3.    4.   
5.    6.

1. Huset jag bor i, andra våningen. Ett av tre hus på förrådet. Mitt fönster vetter ut mot andra sidan, d.v.s. mot järnväg, kommunlager och måsskrik.

2. Work - en del av Mittuniversitetet. Här håller vi medie- och kommunikationsvetare till. Tjusig arkitektur.

3. En annan del av universitetet. Har fått pris för ett av Sveriges snyggaste arkitektur och ni kan säkert förstå varför.

4. Oscar, allas vårt Oscar. Genom denna entré har jag svirat i fyra års tid.

5. Sundsvall är känt för sina drakar. Inför sommaren ställs de ut längs med storgatan i en s.k. drakparad. Det här är årets favorit.

6. Stentorget. Sundsvall har världens finaste stadskärna, i alla fall enligt mig. Alla stenhus som byggdes upp efter branden i slutet av 1800-talet är bevarade. Inga blåkullahus eller skokartonger här inte.

Önskar ni bilder på eventuella dammråttor och häpnadsväckande kylskåpsingredienser så säg till. My crib is open men för att stilla ert intresse något så jaa - jag har fikon i skafferiet :)