3 personer på möblerade 22 kvadrat

Jag i skön säng*
Pappa på labil tältsäng
Mamma på minimal luftmadrass

* Jag har auktionerat ut den till högst bjudande men smålänningar som de är (mamma och pappa) förkovrar de sig hellre i ovanstående. (Suit your selves)

9 timmar i snyggcittran, 4 äggmackor och 3 minikexchoklad senare anlände de onsdag kväll till "youthville" (aka studenternas näste). Mamma var speedad och pappa behövde en whiskey. Lösning: en campari/apelsinjuice var (som om jag skulle ha whiskey).

Efter en si så där 10 minuter hade pappa förundrat sig över hur många tåg i minuten som lyckades föra oväsen. Vänta bara tills kommungubbarna väcker dig i morgon bitti, kontrade jag.   

På mindre än 5 minuter hann mamma konstatera följande: Blommorna i fönstret måste ut. Kaffekannan såg halvsunkig ut. Hade jag verkligen dammsugit i hörnen?

I morgon bär det av på familjeutflykt till Thailändska paviljongen. Termos och ostmackor ska med precis som alltid. Jag sitter i baksätet, mamma läser kartan och pappa kör om alla bilar. Precis som det ska vara :)

Älskar att ha familjen här! 

Valborg i Uppsala

Jepp, firade Valborg i Uppsala och hjälp - man undrar ju vad denna utomordentligt svenska högtid karaktäriseras av. Körsång, majbrasor, fint väder, ny månad ... eller kopiösa mängder alkohol.

Vad är en majbrasa i Uppsala? Något som säkerligen finns men god damn, Uppsala förvandlas till en amerikansk high school film under det dygn som Valborsmässoafton pågår. Två skillnader kan jag dock se:
1) USA har färgglada plast/pappersmuggar för ölen medan Sverige har genomskinliga muggar för ... typ allt drickbart med en alkoholprocent över 10.  
2) De svenska grabbarna har nödvändigtvis inte förstora jeans till en oversize skjorta eller collegetröja.

Försökte avnjuta en seriös valborgsmiddag tätt intill en helt galen korridorsfest. Samtalsämnet som florerade i trapphuset var huruvida den ynkliga och något slitna dörrmattan skulle se till så att dörren in till festen inte gick i lås. Det gjorde den några gånger - gick i lås alltså - men studenter är påpassligt uppmärksamma när entren in till en fest är märkbart tyst. Problemet åtgärdades snarast. 

Är medveten om att jag låter utomordentligt überpräktig, aldrig dricker en droppe och är allmänt medelålderskrisig. Nej då, i studiesyfte rätt skoj. Studenter i Uppsala alltså ... men i praktiken håller jag mig nog helst till grillning i organiserade former, en dörr in till festen som gästerna faktiskt plingar på och ett vinglas gjort av glas.

Tack Johanna och Anders för en trevlig Valborg. Poker, ost och kex i organiserade former gick inte av för hackor.