Nedräkning

Om exakt en vecka är jag på väg över Atlanten till städernas stad, New York. Hit har mina dagdrömmar alltid bärt hän, och tro mig; jag är en hejare på verklighetsflykt. Som äkta Sex and the City lover ser jag naturligtvis fram emot att zippa cosmopolitans och coffee to goes på "riktigt". Viss shopping (typ Manolos och De la Renta) lär jag väl få fönstershoppa om inte en viss Mr Big fångar upp mig i sin yellow taxi.

Har även försökt googla på maffiamuseum (har hört att det ska finnas) då jag också är ett inbitet maffiafan. Hittade dock inte ... och ska väl kanske inte fortsätta leta med risk för att hamna mitt i familjen Gotti vilket ju inte är tanken!

Såg förresten "Djävulen bär Prada" igår (Vero Moda hade förhandsvisning med Goodie Bags) och fick mig en försmak. Mode, kvinnor i karriären, fart och fläkt .... i New York! Kan det bli bättre?


Sjuk o Dassig ...

... blir jag tydligen av att sätta sprätt på alkoholnerverna! Helgen i Uppsala knäckte den delen av mig som stundtals kan tillskrivas som "mamma på stan". Måste ändå få skylla lite på draget i Johanna och Anders sovrum. Delade säng med Johanna och körde därmed ner Anders i någon övernattningslägenhet på källarplan. Inte själv! Han fick sällskap av tre grabbar ...

Helgen var annars mycket skoj! Har varit på två ställen i Uppsala tidigare - Saluhallen och Domkyrkan. Tydligen var det dessa två ställen som vi var på/vid även denna lördagskväll/natt. Hmm, inget som jag noterade då men fick reda på dagen efter. Hur kan jag missa att jag står i krogkö intill typ Sveriges finaste Domkyrka?
 
Bilfärden tillbaka till Sundsvall blev allt annat än ljuvlig. Faan, vad jag kan bli åksjuk ibland. Jag sövde mig själv med några bitar Marabou Daim (som jag by the way kan rekommendera väldigt starkt) och vaknade lyckligtvis inte upp förrän i Njurunda, två mil utanför Sundsvall. 

Idag, måndag, blev jag både bakis och sjuk och det slog till mitt under lunchen på Charm. Bra kombination där! Trodde jag skulle trilla från cykeln ner i Selångersån på väg hem - sådan snigelfart körde jag i. Deckade sedan i soffan och väcktes först vid 19 av en galet rolig och ständigt förvirrad mamma som ville jag skulle mejla BB King Blues i New York omedelbart. Vi åker dit hela la familia nästa vecka *wiihoo* och min kära mor har ställt till det lite grann ...   

Nu säger jag natti natt och hoppas på att min kära igenkorkade nose låter mig sova i fred!
Sov sött

Söderut ...

Imorrn bär det äntligen av till Johanna i Uppsala! Känns som om det var evigheter sen vi sågs. Det blir fest och galenskaper som på den gamla goda tiden. Och som grädden på moset så kommer ju Emma från huvudstaden dit också.

Kul helg! Ska se till o jobba på Gallerix några timmar också sen bär det av upp mot tågstationen. Det rycker lite i alkoholnerven, var ett tag sen den tillfredsställdes ... på tiden imorrn!

Ikväll (fredag) blir det mysbrallorna och Pirates of the Caribbean. (Ev fem-sex fikon oxå) Burken (lyan) känns som en microvågsugn. God damn, vilket väder vi har! 

Kram på er alla goa vänner!  


Kulinarisk lördag - Mogen söndag

Ytterligare en helg till enda! Hade en mycket bra lördag, lite stressig och lite tröttsam, men kvällens kulinariska upplevelse på Sju Kryddor plåstrade om såren. Upplevelsen plåstrade dock inte om mina onda fötter - nya och höga ankelboots bände till fotbenen ordentligt. Party feet nästa gång kanske ...

10 personer var vi som njöt av mat och vin från mellanöstern. Om det inte hade varit för mättnadskänslor som trots förnekelse och envishet så småningom alltid infinner sig, så hade jag nog aldrig velat sluta äta. Åt fläskfilé, bulgur, yoghurtsås, tomatsalsa och pitabröd. Till det ett glas rött! Därefter stapplade (pga skorna, inte vinet) vi vidare till Liquid och beställde in världens finaste och dessutom godaste Raspberry Daquari - god damn! Här snackar vi Sex and the City lyx av första klass!

Idag, alldeles snart för min del, är det röstdags! Jag drar mitt strå till stacken fast besluten om att min röst räknas. Har aldrig varit så intresserad av valet som jag är detta år. Kanske delvis beror på min insats som experimentråtta och mina ambitioner att skriva om politisk kombination i min magisteruppsats - jag vet inte ... :) Politik kanske är mitt kall, eller daquaris?  

Experimentråtta

En udda fredagkväll ska jag ha! Inga cosmopolitans. Inga fikon (kan i och för sig ha några med mig i fickan). Inget "So you think you can dance"- slappkväll i soffan. No, no - ska leka experimentråtta i 4,5 timmar i stället. Hur många kommer uppleva en liknande kväll?

Jag ska ratta på en liten mentometerdosa med 7 betygssteg. Vad jag ska bedöma? Partiledardebatten ikväll naturligtvis! Unikt forskningsexperiment är vad jag deltar i (har jag fått höra) För det får jag lite "catching" i min ursvultna ekonomi och hur många koppar kaffe som helst + en tekaka med både ost och skinka på!

Så alla ni där ute som ska på diverse kräftskivor, ha mysig filmkväll eller gå på hockey - visst är ni avundsjuka på mina 4,5 timmar framför en stor vit duk där vårt avlånga lands sju främsta partiledare gnabbar i mun på varandra? 

Trevlig helg!

*Gulp*

Help, jag har precis insett att mina "små" artiklar som jag beställde för Mittuniversitetets räkning har kommit till biblioteket. Bra, eller? Njae, kanske inte fullt ut. Mejlet från biblioteket säger mig att dessa "små" ariklar är utdrag ur utländska forskningsartiklar, beställda från utlandet alltså - 150 kr/st! Vad hände med mina 20 kronors artiklar? Och hur lämnar jag över fakturan till ekonomiansvarig på MKV-institutionen utan att se allt för skamsen ut? 

Skäms ...

Skämmes Emma för att du bott i Sundsvall i tre år och inte upptäckt Sundsvall! I tre års tid har jag fokuserat på halva centrum, alternerat Waynes och Coffee House och upplevt kultur genom nattklubben Oscar. *Smäll på fingrarna*

Härom dagen när jag tack vare mer upplysta vänner kom till den andra halvan av centrum (neråt hamnen) upptäckte jag Thinells. Jag veeet - nu får jag bannor av Fredrik och Robban som konstant himlar sig över deras toast med skagenröra. Thinells är ju ett riktigt funkisfik i äkta Södermalmsanda så varför har jag inte varit där förut? 

Och varför har jag inte varit på teater när Sundsvall till och med har ett teaterkvarter? Bildens Hus har jag besökt en ynka gång. Där är ju konstant intressanta utställningar. Sundsvall fullkomligt kryllar ju av kultur och unika platser, ändå har jag i tre års tid hållt mig till bio på filmstaden, drinkar på Oscar och latte på Waynes. Hmm ... skämmes

Måste dock ursäkta mig med att jag varit på fler Timråmatcher än vad man kan säga om många andra Sundsvallsbor. Var det en godkänd ursäkt?     


Så mycket mer än bara en kanelbulle

Igår fick jag en jättebra förklaring på vad kärlek är:

Kärlek är när du kan ge bort "innandömet" i en kanelbulle till någon.

... det är den bästa och mest talande definitionen någonsin ... och som jag har letat (eller inte)

Kom osökt att tänka på Johannas och min vistelse som inneboende hos en kufisk dam i Solna. Jag hade köpt en påse med mitt absoluta favoritsmågodis och satt i vårt "fyra-nyanser-av-brunt-rum" och väntade på Johanna som inom kort skulle komma hem med sitt favvogodis.

Den kufiska damen kom hem före och jag fick naturligtvis för mig att jag skulle bjuda henne på en godisbit. Det är sedan länge dokumenterat att ingen har samma godissmak som jag. Det kunde ju inte vara någon fara, eller? Sagt och gjort, jag räckte fram påsen. Tror ni inte hon lyckades pricka in de tre godisbitarna som jag älskar mer än livet själv och alltid bara köper en av (för de är så stora!). Och hon lägger dem, en efter en, sådär väl synligt i sin handflata .... och jag känner hur min lycka fullkomligt försvinner ut genom tårna.

Det var inte kärlek kan jag lova ... Skulle aldrig i hela mitt liv kunna bjuda bort mina cocosstänger, romrussinpraliner och mormors havrebollar! Bjud aldrig en tant på tantgodis!   

Den ofrivillige studenten

Fick övernatta på Oscarsgatan igår natt! Beslutet tog jag kl. 23.43 när jag för femtioelfte gången snodde runt i sängen (vars ben jag by the way måste skruva åt - påminn mig någon). Hela lägenheten vibrerade, och då överdriver jag inte, av någons perfekta timing att anordna efterfest mitt i veckan. I viss mån har den senaste veckan känts som att jag levt i en liten baslåda. Nollningen är i full gång och jag känner mig som HALLO GRANDMA i stort sätt varje kväll när jag sätter mitt kvällste i vrångstrupen ... hehe.

Igår kom alltså kulmen! Väl ute i korridoren, på väg ifrån detta ungdomens hus (tantvarning igen), öppnas dörren en dörr ifrån mig. Ut kommer en liten sprätt med halvlångt svart hår i bar överkropp. Han såg dessutom lite svettig ut. Musiken som fått mig att kunna döda för ett par öronproppar kom från hans lägenhet, hör och häpna! Typisk svensk som man är gick jag tyst som en mus förbi honom. Först utanför huset svor jag en ramsa och sprätte i gruset :)

Johanna, min lilla "famå" (farmor på småländska) - KOM TILLBAKA. Jag kan inte vara "måmå" (mormor) här själv. I feel old darling, very old indeed! :) 

Working 9 to 5

Jäklar ... efter tre års studier har jag gjort en radikal omstrukturering i min studieteknik. Med piska och diverse morötter ska jag minsann intala mig själv att studierna är mitt avlönade jobb - mitt otroligt viktiga jobb! Sen är det ju en annan sak att det så kallade jobbet egentligen är belånat (CSN) och viktigt för vem mer än mig själv vet jag inte ...

Igår var första dagen på "jobbet" och det gick fint. Idag kände jag mig otroligt viktig då jag satt och lyssnade på professor Nord och hans föreläsning i politisk kommunikation (som by the way är otroligt intressant). För er som inte vet så är jag i startgroparna för en magisteruppsats (därför krav på denna disciplin). Ska dessutom jobba på institutionen som jag pluggat på i tre år. Snacka om att mina ordentliga kryssrutor och strukturerade kalender kommer att komma väl till användning *jiihoo*

Har även sett till att fylla på kylskåpet igen, vilket jag alltid drar mig för. Jobbigt att cykla med tunga kassar när jag samtidigt måste dra cykelfanskapet framåt! Tycker även den "svajar" ... hmm ... får sluta med att ta kurvorna som på räls och hålla mig till hastigheten.

Nu ska jag pallra mig bort till klädinsamlingen och slänga i lite kassar med kläder (säkert bara för att dagen efter se hur hemska människor slänger ner sina barn för att fiska upp dem igen).

Höst i Sundsvall ...

... and I kind'a like it, om det inte vore för detta ösregn som jag alltid lyckas utsättas för. Jag är alltid på väg någonstans när det brakar lös *suck* Idag hann jag ta mig från busstationen till en fotoaffär en bit upp. Men vad gör man när man gjort sin beställning, det ösregnar ute och butiken är helt tom på folk förutom jag och expiditen. Man måste gå därifrån - för vad skulle jag prata med expiditen om? Digitalfotots framfart eller huruvida pennor mot röda ögon fungerar eller inte?

Skulle inte tro det! Inte nog med att min nu ett år gamla cykel från Coop kastat av mig tre gånger i vintras så går den knappt framåt, inte ens på ettans växel. Hemfärden från stan blir en kamp mellan mig, min förbannade cykel och vädergudarna.

Och här sitter jag nu, börjar så smått torka till mig, och känner att regnandet är rätt mysigt ändå - så länge en fönsterruta står emellan det och mig  


A girl's night in

5 fikon, två skålar fruktsallad och en komedi senare ska hon gå och sova. Klockan är lite över 22 och det är lördag! Det är inte ofta mina lördagkvällar ser ut som denna, men faktum är att det har varit rätt skönt att dega i soffan. Och på fikon blir man inte bakis, bara lite jäst i magen :)

När jag tänker efter så känner jag min ändå lite som en "mamma på stan". Ni vet en sådan som lyssnar på fylleglada människor och pratar med en och en annan för att se till att de mår bra. Svårt att undvika fylla, hur nykter man själv är, när man bor i ett studenthus. 

Måste också erkänna att det är en gnutta tantvarning på att värdesätta att INTE vakna upp med vitlöksandedräkt från Kebab Citys kebabdressing och huvudvärk ner i magsäcken.

Så natti natt mina vänner. Nu lär jag ligga och lyssna på lägenhetsdörrar som slår igen stup i kvarten och på folk som står och väntar på taxi. Men jag är inte bitter ... (Hon är själv en av dem i vanliga fall, tack och lov) 


Jurassic Park på Öland

Jurassic Park på Öland

Min enda semester denna sommar bestod av en helgtripp till Öland tillsammans med Emma (till höger på bilden). Och vad passade inte bättre än ett besök på Ölands djurpark - hääärligt!

Här upplevde vi:
- En polack som snuvade oss på storvinsten i chokladhjulet.
- En annan polack som vägrade stanna Virvelvinden förrän kön utanför var tillräckligt lång. Snacka om att må illa.
- Det läskigaste spöktåget någonsin. Vi blundade hårt och höll varandra i handen hela åkturen i vilken by way snorungarna åkte själva.
- En vattensprutande stoppa-en-krona-i-mig-staty som inte bara sprutade ner oss utan även andra förbipasserande.
- Nästan Mitt Afrika - Antiloper, lejon och zebror fick ge sig till vika för en hederlig pastasallad vid hönsen (minst folk här).

Ett minne för livet - eller vad säger du Emma? *hihi*