En helg i vår kära huvudstad



Det går vilt till när smålandstöser gör Stockholm, det vill jag lova. I fredags bar det av med Y-buss ner till huvudstaden för att först och främst möta upp en något förvirrad Ewa på Cityterminalen. Vi struttade över plattan och in i Gallerian för lite lunch på Coppola, ett säkert kort. Dreglade sedan lite över de gigantiska muffins som American Cookies stoltserar med. Fortsatte därefter till världens åttonde underverk, nämligen turistattraktionen; STOOR och "kanelig" kanelbulle. Glad att jag fick visa Ewa den :)
 
Helgen fortskred sedan enligt planerna med endast en avvikelse, nämligen min sovplats! Pumpen till Emmas och Saras gigantiska luftmadrass var spårlöst försvunnen så vi fick upprätta en provisorisk sovplats till mig bestående av soffans "ryggkuddar" (Ewa campade ju redan i soffan). I en cirka 70 cm bred och lite halvt om halvt rörlig sängplats inklämd mellan väggen och Emmas säng (tänk; sovplats för hund) sov jag ändå utomordentligt bra.

Gjorde Väsby på lördagen - tre hak på en kväll, däribland en hårdrocksbar. Kände mig som en generad oskuld när vi gled in i den öldrypande lokalen som i huvudsak bestod av svettiga och tatuerade män, ihärdigt ristande på sina huvuden i takt till musiken som livebandet spelade. Hihi, men kul var det! 

Mådde väl bäst av oss alla dagen efter även om huvudet inte riktigt hängde med som det ska. Hann med att följa med Emma på en lägenhetsvisning innan det var dags för mig att sätta ner ändan i ett Y-bussäte igen! Till min stora glädje visades Sunes Sommar vilket snabbt fick ett par timmar att gå av bara farten. 
      

Lite mer Norrland ...

... har jag besökt idag, nämligen Östersund. Tänk att 10 mil in i landet kan kännas som om du färdas framåt i tiden, till december månad typ. Huuua, här låg snö på taken och is på marken. Är ju uppväxt i Sveriges mer tropiska delar, så detta kom verkligen som en chock. Jag ville gå i ide på stört, precis där på tågstationen men min mer härdade kollega (från Bollnästrakten) satte fart så jag fick helt enkelt bita tjuren i hornen och springa efter (han höll ju i kartan).

Sagt och gjort, med karta över staden och en önskan om isbroddar under pjucksen tog vi oss till Mittuniversitetets "öppet hus" för gymnasieelever. En fråga; var man verkligen så liten, typ två äpplen hög, när man gick i gymnasiet? Well well, kände mig väldigt übermogen bland dessa popcorn! Alla som kom fram till oss var intresserade av att "läsa media". "Kul" sa vi (tänkte; hrrm, det heter medier) - "och vad menar du med media?" Ögonen på gymnasieeleven med hår som gardiner höjdes lite för att sedan falla tillbaka i normalposition. Kroppen försvann sedan därifrån ...

Ett antal för många koppar kaffe senare, försvann även vi. Tog oss en titt på centrum, käkade lite lasagne på Åhlens på Prästgatan och hoppade sedan lugnt och fint på tåget till Sundsvall. Skönt o få lämna detta vinterland. Än är jag inte redo för att damma av sparken.

I morgon bär det av till huvudstaden för diverse nöjen med diplomerade partypinglor! *ME LIKE* Nu är jag toktrött och känner hur någon form av åldersnoja tar form i hjärnsubstansen. *Hard to grow up - even harder to face it*    

Elitistisk vecka ...

... lite kryptiskt så där! Mina veckor nu för tiden är helt oförutsägbara. Ena veckan (under en och samma) är jag hos både Farbror Tandläkare och Farbror Doktorn vilket suger. Något annat går också i kras. Veckan därpå sitter jag på samma "viktiga" föreläsning som Torbjörn Fälldin (statsminister på 70-talet), käkar snittar med professorer och snackar politik med informationschefer över en lunch. 

Begåvad med helt onödiga visdomständer det är jag. Rik är synd o säga att jag är. Därför svider tandläkar- och doktorbesök lite extra tungt, i synnerhet när de inträffar dagarna innan en resa till New York. Somliga har Gud i bakfickan. Jag har det inte, inte permanent i alla fall men då och då tycks han hitta dit - om än bara för en vecka eller så. Den här veckan har varit en sådan vecka, en vecka då allting tycks gå vägen. Kanske vågar jag till och med påstå att jag delat säng med "han där oppe", hehe.
 
Idag är det lördag och då åker kavajen av. Det ska bli så skönt att få snacka skit, kolla på en betydelselös film och bokstavligen sitta i en gottepåse. Politiska diskussioner, seriösa installationsföreläsningar och affärsluncher sysselsätter jag mig gärna med, men God Damn vad trött jag blir av att hålla mig skärpt.

Behåll barnasinnet - det är då vi lyckas med saker som folk väljer att kalla bevis på vuxenhet :)

Trevlig helg!

Bäst just nu ...

La familia - saknar er och längtar väl så smått till jul då vi ses igen



Hösten - tända ljus, äppelpaj, härliga timmar på fik, promenader i löven (kan det bli mer poetiskt?)



Sopranos - ingen söndagsångest, bara en tripp till New Jersey. Love it!



Fråga till er; vad är bäst i era liv just nu? (Gulp, vad djup jag blev helt plötsligt)

Sleepless in Sundsvall

Gahh, jag hatar o inte kunna sova, hatar natt! Antar att mitt upprätta sovande på planet från New York inte hjälpte ändå. Nu sitter jag ju här ... och svär över att jag sov en massa timmar mitt på dagen, svär över sprätten två dörrar ifrån mig vars musik får lyan att vibrera. Har ett huvud som dunkar och en mage som kurrar - men jag är inte bitter, inte alls!

I morgon (idag är det väl egentligen) blir det utgång - finally! Känns som om det var evigheter sedan ... igen. God I'm old! (Nya takter hörs från sprätten, dock lika dåliga.) Har lovat min kära mor att ta det lugnt och tänka på jetlag, gammal förkylning som fortfarande sitter kvar i kroppen och .... ja, kylan var det nog också. Varannan vatten var det va? Och så lite nattmackor på det ...

Hmm, nattmacka nu kanske - för fy va magen vaknat till liv nu. Den blev väl inte helt nöjd med min lyxiga fredagsmiddag - havregrynsgröt med en touch av vaniljproteinpulver och äppelmos! Stackarn, eller snarare stackars mig som inte kan zzooooooooova.

Sussa sött ni andra där ute

I'm loving it ...

Ett liten liten del av New York - min bästa resa ever
(Bild 1) På Kastrup (2) Manhattan by night från planet (3) Känd neonskylt (4) I vårt kufiska hotells så kallade lobby (5) Harlem Gospel (6) Lillebror och jag på hotellrummet (!) (7) Pizzaslice - en klassiker (8) I Central Park, 22 grader (9) Ground Zero (10) Me trying on some shoes (11) Times Square, Brodway 



Bon Voyage ...

... eller hur det nu stavas! Steg upp i ottan idag för att girigt kunna lägga beslag på billiga sista minuten biljetter till Växjö. Billigt o billigt blir det ju inte direkt, men billigare! Gör ändå ont i en smålännings hjärta

Skulle ägna dagen till att packa med eftertanke, men började packa för 10 min sedan och slutade för 3. Slutsats: Jag kan inte packa långsamt. Men måste det vara en nackdel? Jag lär ju ändå ha med mig en hel del och lite till ... Huvudsaken är att jag har det viktigaste - pass, pengar och flygbiljetter tillbaka till Sundsvall - resten fixar mamma. Ser lite löjligt fram emot att få bli som barn på nytt igen ...

Lördagen ägnade jag åt jobb och jobb. Först jobb på Gallerix sen styrde och stökade jag med mat och doningar under Gallerix-chefens 50-års fest. Med en köttermometer i högsta hugg (som jag aldrig använt innan) och hala formar med getostpotatismos var jag lätt förvirrad där ett tag men förutom att jag glömde brödet till förrätten så löste sig allt ganska bra :) 

Pös ut framåt 21.30 tiden (resten skulle de klara själva), lite rikare och med en 5-6 dumlekolor i väskan! Hann lyckligtvis se större delen av Mord i sinnet. Därefter kikade jag i diverse garderober och under en och annan säng (ingen galen mördare) för att slutligen somna som en stock!

I morgon bär det som sagt av till Växjö ... blir mottagen av la familia med taco och äppelpaj efter önskemål :) Och på torsdag to The big Apple ... can't wait